Hvor jeg bor.

Engavågen  (Luftfoto fra Norge i Bilder)

Engavågen (mot vest m/ Åmøy i bakgrunnen)

Hjemstedet er Engavågen - - der er jeg født og oppvokst, men flyttet hjemmefra i 1980.
Den gang gikk turen til Bodø, hvor jeg har bodd i ca. 20 år.
Årsaken til dette var at jeg fikk meg jobb i Bodø og har hatt forskjellige jobber rundt om i Bodø siden dengang.

Av naturlige årsaker trenger man et sted å bo - en plass man kan både trives å føle seg vel. I 1986 flyttet jeg inn i selvbygget leilighet på Mørkved, hvor jeg bodde alene til år 2000.
Som tidligere nevnt - er jeg uførepensjonert og ble det i 1996. Dette førte til mange lange dager, hvor jeg nå fikk mulighet til praktisere mange av mine hobbyer.
I tillegg tok reiselysten overhånd på meg og jeg fantaserte om å kunne reise til steder hvor man ellers bare kunne drømme om. Reisen ble i 1998 lagt til et feriemål nesten på andre siden av planeten - - Filippinene.!
Siden første tur i 1998, har jeg vært der fire ganger og jeg fant min nåværende kone på en av mine ferier der.
Ja - hun er Filippinsk.

Vi giftet oss på Filippinene 5.juni år 2000 og kom til Norge i juli samme år.
Vi bodde på Mørkved til like før jul i 2001 - da vi flyttet til mitt opprinnelige hjemsted - Engavågen i Meløy kommune.
Der fikk vi kjøpt oss hus, med hage, blomster, prydbusker av forskjellig art og masse friskluft og tumleplass nok i mange sammenhenger.

I tillegg til god plass rundt seg, frisk luft og en fantastisk natur - men alt av rekreasjons-muligheter, har min kone også klart å få seg fast jobb på stedet. Noe som er veldig viktig både for velvære og økonomi.
Selv om man er uførepensjonert og noen tror det da bare er å slappe av og ta dagen som den kommer, så har det ikke vært slik for meg. Synes det er viktig å ha noe å holde på med, og samtidig vite at man kan gjøre nytte for seg i samfunnet.
Dette har ført til at jeg er i den heldige situasjonen - å få være i jobb så mye man kan, med tanke på min sykdomstilværelse.

Etter å ha fått hjerneslag i juni 2005, og gjennomgikk en lengre periode med sykdomsforfall - ble jobben litt mindre prioritert og man fikk igjen anledning til å praktisere hobbyer, samtidig med å ta vare på hus og hjem.
Sistnevnte tar nokså mye av tiden - det er alltid noe som må gjøres og forbedres.

Ut ifra endel bilder som du vil finne på mine sider (album-siden) - vil du kanskje forstå hva jeg mener når jeg snakker om natur og omgivelser som virkelig er til både glede og nytte - - til føde både for kropp og sjel.!

 

Øivind Bakklund - 2007